BLOG

Geen fysio meer nodig

Door Ilse

Mag ik mij even voorstellen, Ilse Castermans 59 jaar en o.a. de moeder van Jorn en Ramon Lucassen. Jong van geest en (was) oud van lichaam, waarom voel(de) ik mij oud? Ben o.a. Nier & Leverpatiënt heb zelf geen eigen nieren meer, deze zijn operatief verwijderd en sinds 2016 heb ik een donornier gekregen van mijn broer Marcel. Ten gevolgen van deze ziekte heb ik ook een hersenaneurysma gehad om dit te kunnen opereren hebben ze de schedel moeten lichten. Daarnaast heb ik hernia operatie gehad en helaas nog een zwakke rug. Tevens had ik een slechte botdichtheid, hiervoor kreeg ik om de 2 weken spuiten (hier ben ik mee gestopt). Daarnaast was ik a-sportief en heb zelf nooit gesport gehad, sterker nog ik gaf niets om sport, dit is verleden tijd. Mijn man sport circa 2 jaar bij SenS en heeft vaak aangeven, kom eens mee voor een proefweek, dit is leuker voor mij en goed voor jouw prille gezondheid. Ik heb het altijd afgeschoven tot oktober vorig jaar ik was het gezeur moe. Ik ging een weekje mee. Wat dacht je, ik vond het geweldig en na enkele weken begon ik mij gezonder te voelen, sindsdien heb ik de fysiotherapeut o.a. voor mijn rug niet meer nodig gehad terwijl ik voorheen bijna wekelijks ging. In het ziekenhuis constateerde ze een veel betere botdichtheid bij mij zonder medicijnen daarvoor te gebruiken! Ik voel mij nu als een sprinkhaan en de artsen vinden het super om te zien dat ik verantwoord aan het sporten ben. Nu ben ik jong van geest en nog jonger van lichaam (hahahaha). Met mijn verhaal wil ik je meegeven ook al ben je chronisch ziek ga met SenS en je arts in gesprek dan is veel mogelijk. Bij SenS wordt je goed begeleid en is het altijd gezellig. Sabine en Steven bedankt dat ik bij jullie kan sporten. 

Een sportieve groet,

Ilse