STRONG MOMS

STRONG MOMS

PRE-EN POSTNATALE FITNESSCOACHING

SOME MOMS LIFT MORE THAN
JUST THEIR KIDS

Deze les is er voor zwangere vrouwen die zo sterk en fit mogelijk willen blijven tijdens de zwangerschap en moeders die na de bevalling weer willen herstellen. (pre-en postnataal gemixt) 

In deze les leer je veilig en verantwoord bewegen tijdens je zwangerschap en werken we aan herstel na je bevalling. Ook voor hen die al jaren geleden bevallen zijn. 

We leggen de focus op het versterken van je bekkenbodem, core en het ontwikkelen van een diepe ademhaling. Leer je core echt te gebruiken, terwijl je ondertussen werkt aan het bouwen van een sterke basis van kracht en uithoudingsvermogen, zodat je je zwangerschap pijnvrij doorkomt en sneller herstelt na je bevalling.

Vergroot de controle op je spieren en blijf zo in balans. Oefeningen voor uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en stabiliteit.  Aandacht voor je bekkenbodemspieren, buikspieren, en het stabiliseren van je rug en bekken. Ademhalingsoefeningen, bewustwording en aandacht voor ontspanning. Kortom een effectieve manier om tijdens en na je zwangerschap je herstel te bevorderen.

Verantwoord bewegen en van elkaar leren met mede Moms (to be) je welkom en comfortabel voelen!

WIST JE DAT?...

Mama’s
die trainen
tijdens de zwangerschap:

  • Krijgen minder last van pijntjes. Denk aan bekkenpijn, rugpijn, nekpijn en nog heel veel andere pijntjes.
  • Ontmoeten hun kindje sneller. (Wees gerust, we bedoelen niet vroeggeboorte.) De bevallingen kunnen korter duren en minder gecompliceerd zijn.

  • Zijn positiever over zichzelf, over hun zwangerschap en zijn positiever over de aanstaande bevalling. Ze leven zeg maar in de ‘tevreden tijd’.

  • Wat je eet tijdens de zwangerschap, de gezondheid van jouw kind beïnvloedt? Je levert tijdens de zwangerschap letterlijk de bouwstenen voor een gezond kind. (denk aan Omega 3!)

  • Komen minder aan. En dan bedoelen we de ‘overbodige kilootjes’ (lees: te veel Ben&Jerry’s, chocola en pizza) en niet dat hun baby’s zwaar ondergewicht hebben.

Mama’s
die trainen
NA de BEVALLING

  • Herstellen sneller. Oftewel, ze hebben minder last van bekkenpijn, diastase, lage rugpijn of pijnlijke schouders

  • Zijn sneller terug op hun oorspronkelijke gewicht. Niet dat afvallen een doel op zich is. Het is wel een fijn neveneffect van trainen.

  • Hebben minder kans op postnatale depressie en stress. Tijdens trainen maak je stofjes aan waardoor jij lekkerder in je vel gaat zitten. 

  • Voelen zich energieker. Op een goede manier trainen geeft energie. En die heb je hard nodig als mama.Dit is maar een greep van een lange lijst aan redenen waarom regelmatig sporten en een gezond voedingspatroon een onmisbaar onderdeel van je zwangerschap zou moeten zijn.