BLOG

Volhouden… Jazeker!

Door Patrick

Mijn conditie is 0,0 en ik word al moe van een stukje fietsen naar de supermarkt dus pak ik de auto. Een paar trappen op en ik ben buiten adem dus pak ik de lift. Mijn gewicht dat schommelt tussen de 95 en 99 kilo dat kan ook niet gezond zijn en daar voel ik me ook niet prettig bij. Daar moet wat aan gebeuren, maar hoe dan? Sporten of fitness! Echter heb ik geen zin om tussen macho’s en kwebbelde studenten hersenloos op loopbanden te rennen en met gewichten te stoeien in een te grote en overvolle sport”school”. Op die plekken zijn vaak mensen die zich willen bewijzen en meten met anderen, kijk eens hoe fit en gespierd ik ben! Misschien een aanname of vooroordeel van mij maar ik heb daar gewoon geen zin in. 

Wat kan ik zelf dan doen? Wandelen of fietsen, dat moet ik toch wel kunnen? wandelschoenen gekocht en gaan wandelen (bij mooi weer) samen met Ester mijn vrouw, hier in de omgeving van Schimmert. Dat hebben we misschien 5x gedaan en toen ebte de zin en motivatie weg. Een electrische fiets gekocht, zelf trappen met toch een beetje ondersteuning voor de steile stukken. Zelfde verhaal, een paar keer gedaan en nu staan de fietsen in de garage.

Motivatie, een plan van aanpak en goede begeleiding dat heb ik nodig. Waar haal ik dat? Ik had al vaker SenS Gym gezien als ik door Oensel reed, dat maar eens googlen. Ziet er aardig uit, geen fitnessfabriek en ook lekker dichtbij. Toch eens een keer binnen wandelen dacht ik en dat heb ik samen met Ester gedaan, dat was eind mei 2019. Zowel Ester als ik willen aan onze gezondheid werken, samen kunnen we elkaar motiveren en soms ook een schop onder de kont te geven als één van ons even geen zin heeft.

De kennismaking van Sabine en Steven was zeer prettig, tijdens de intake tonen ze oprechte interesse en samen een plan opgesteld om te starten. Er wordt ook goed geluisterd naar wat je zelf wil maar ook niet wil doen. Uiteraard kregen Ester en ik ieders eigen plan van aanpak. Beginnen met algemene fitness, het eerste rondje op de apparaten beviel verrassend goed. Het is even wennen natuurlijk maar de begeleiding is goed, positief, niet opdringerig en zeer motiverend. Mijn doel om een fitter lichaam te krijgen en gewicht te verliezen dat gaan we zeker halen en volhouden. In welke tempo? zoals het gaat, niet overhaast wel met goede monitoring en begeleiding om dipjes op te vangen en de movitatie en voortgang er in te houden. Dat doen Sabine en Steven goed!

De Gym is ook prettig om in te sporten/bewegen, er heerst een ontspannen en vriendelijk sfeer. Geen machogedrag, geen mensen die je aangapen of je minderwaardig aankijken. Je voelt dat we een club mensen zijn die alllemaal een zelfde doel hebben en ieder in zijn of haar waarde laat. Dat vind ik heel erg fijn en ga met plezier sporten. Ik probeer 2x per week te gaan maar eerlijk gezegd haal ik dat niet altijd. Als ik dan een keer niet ben geweest baal ik daar van en mis ik het sporten. Ik krijg energie van het moe worden door sporten, dat klinkt misschien raar maar het is echt een positief gevoel voor me. Ik voel me ook fitter en ben minder vaak moe.

In de gym staat een boekenrek met folders en daar stond ook een boek, de Dr Ludidi Vastenmethode, het viel me op en ik las de inleiding. Interessant dacht ik maar het boek terug gezet. Een weekje later weer gaan sporten (op mijn vaste sportwoensdag) zag ik aan de tafel iemand zitten die wel heel erg leek op die gast op de voorkant van het boek. Ik stelde hem de vraag, ben jij de Dr Ludidi van dit boek? Hij glimlachte en zei; dat ben ik inderdaad. Praatje gemaakt, ik heb het boek gekocht, aandachtig gelezen en goed over Intermittend Fasting (IF) nagedacht: hoe past dat ik mijn dagelijks leven? Op 1 november 2019 ben ik er mee begonnen, de 16-8 methode. Het bevalt super, nergens moeite mee en het is een perfect fit in mijn dagelijks leven. Het voelt alsof mijn lichaam beter, soepeler, effectiever werkt. Sporten bij SenS en IF is een perfecte combinatie voor mij.

Hoe voel ik me nu? fitter, meer energie, prettig in mijn lichaam, minder vaak moe en ik heb nog meer plezier in het leven. Mijn lichaam? kilootje of 7 lichter, buikje gaat langzaam weg, meer kracht, betere conditie. Feeling good! Gaan we het volhouden? Yes!

Patrick