BLOG

Man I love fitness

Door Erwin

blog sens gym
... Ga naar de gym.

NADENKEN OVER MIJN LIFESTYLE

Meer van dit soort leuzen las ik ongeveer 4 jaar geleden ergens op het internet. Het heeft mij aangezet, na te gaan denken over mijn Lifestyle. En ik raakte overtuigd dat deze teksten klopten. Dus ben ik lid geworden van SenS. 

Soms was het niet leuk om er naar toe te gaan. Omdat ik geen zin had of omdat het koud was, of omdat regende. Of om elke andere willekeurige smoes. Ik ging altijd te voet of met de fiets. Immers ik woon in Schimmert. En ik ging vooral voor het gevoel wat ik kreeg als ik er geweest was. De endorfines en hormonen, die werden aangemaakt tijdens het trainen, deden me goed.

Daarnaast werd, en wordt, ik steeds weer geïnspireerd door het niet aflatende enthousiasme van Sabine en Steven. 

VERSE VOEDING

Ik had, in die tijd, allerlei van klachten, kleine klachten. Pijntjes. Verkoudheidje, spierpijn hier en daar. U kent dat wel. Ik besloot me te gaan verdiepen in voeding en wat ik zo at. De voeding die ik gewend was? Ik ging anders eten. Een andere voeding dan die ik thuis had aangeleerd en meekreeg vanuit de media en de reclames. En niet te vergeten wat er in de supermarkt lag te glimmen. Ik ging bereid voedsel vermijden. Ik ging meer vis eten en letten op eiwitten. Ik ging kritisch kijken naar reclames van Red Bull, ICE Tea, Coca Cola en al die ‘kant én klaar’ maaltijden die we aangeprezen krijgen omdat we zgn geen tijd hebben ‘in deze tijd’. Of omdat het zo gemakkelijk is omdat we geen inspiratie hebben om zelf te bedenken wat we willen eten of omdat we gewoon te lui zijn. 

Ik ging iedere dag  koken met verse producten. Dus zelf de sausjes maken. Voorzichtig zijn met koolhydraten. Porties afwegen en groente belangrijker vinden dan vlees. En niet te vergeten suiker vermijden. 

En dit kan ik Iedereen aanraden ook te gaan doen!

GAME CHANGER

Er ging namelijk iets gebeuren met mijn lichaam. Ik werd beweeglijker, fitter, sterker en viel gemakkelijk 7 kilo af en kwam niet meer bij de Fysiotherapeut. Uiteindelijk ging mijn lichaam de gesuikerde sausjes uit potjes en zakjes zelfs niet meer verdragen. En werd een stuk taart bijna vies.

Een bijzondere ervaring kan ik u vertellen.

Ik ben inmiddels de 60 gepasseerd. Ik wil op hoge leeftijd nog gewoon uit de auto kunnen stappen of motor rijden. Of vanaf de bank kunnen opstaan. Of gewoon een keer huppelen omdat ik me goed voel of blij ben. Mijn doel is dit bereiken met deze manier van leven.

Ik heb vorige maand mijn bankdruk record verbeterd met de hulp van Steven.

“Man, I love fitness!”

Met dank aan Steven en Sabine.

Erwin