Smooth & Strech flow

Sweat & Strenght Yoga

Moms flow

YO:GA

It's always a good time for yoga

Smooth & Strech flow

Yin & Yang: een mix van rust en werken. Aandacht, concentratie en geduld…

Startend in een smooth flow van actieve houdingen is ‘yang’ gericht op de grote spiergroepen en zorgt voor een krachtig en vitaal lichaam om daarna passief ‘yin’ een gevoel van loslaten te ontwikkelen. Al stretchend wordt de zwaartekracht je vriend. Deze grensverleggende yogavorm werkt diep door…

Yin & Yang: een mix van rust en werken. Aandacht, concentratie en geduld…

De smooth flow sluiten we af met een aantal vloerposities die je voor langere tijd aanhoudt (meestal 3 tot 5 minuten). Door wat langere tijd in de houding te blijven dring je door tot in de diepere lagen van het lichaam, zoals gewrichten, ligamenten, bindweefsel en andere plekken waar de eventuele vastgehouden spanning, stijfheid en blokkades mogen worden losgelaten. Op mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Deze yogavorm is goed voor stress gerelateerde klachten zoals spanningen, slecht slapen en burn-out klachten. 
Een mooie complete les waarin je evenwicht en balans vindt, jezelf kunt uitdagen, leert verstillen en accepteren. Extra pluspunt is de kalmerende werking op je zenuwstelsel. Een goed voorbereiding op een heerlijke nacht.

Sweat & Strenght Flow

Up-tempo & Smooth wisselen elkaar af.

Een actieve, dynamische en creatieve flow.

Verschillende houdingen (asanas) worden verbonden door een reeks van bewegingen (flow), die ondersteund wordt door een krachtige ademhalingstechniek.

Elementen uit de zonnegroet keren steeds terug en verbinden de houdingen. Alle disciplines komen aan bod: kracht, souplesse, uithoudingsvermogen, snelheid, coördinatie en balans.

Up-tempo & Smooth wisselen elkaar af. Door de intensieve manier van bewegen creëer je warmte en ga je zweten. Dat heeft een zuiverende werking op je organen en spieren. Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten), kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen. De dynamische oefeningen vragen namelijk al je aandacht… Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigen je innerlijke basis en dragen positief bij aan je zelfvertrouwen. Je ademhaling is je meditatie tijdens de yoga practice. De verschillende houdingen zijn systematisch opgezet volgens het oeroude principe: oefening baart kunst! Deze yogavorm is intensief, en geschikt voor gevorderden.

Moms Flow

Mamasté. Let yoga fuel your body.

Oftewel: zwangerschapsyoga!
Zweverig? Juist niet!

Wat komt aan bod in de lessen:

  • Vergroot de controle op je spieren en blijf zo in balans tijdens de zwangerschap.
  • Oefeningen voor uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en stabiliteit.
  • Aandacht voor je bekkenbodemspieren, buikspieren, en het stabiliseren van je rug en bekken.
  • Ademhalingsoefeningen die van pas komen tijdens de zwangerschap en de bevalling.
  • Aandacht voor ontspanning en het samen genieten met je baby in je buik.
  • Bewustwording van je veranderende lichaam, en het bijzondere proces in je buik.
  • Tevens een effectieve manier om na je zwangerschap je herstel te bevorderen.